CENSURA NI A FESTES, NI ENLLOC!

Cartell-esbusca

CENSURA NI A FESTES, NI ENLLOC!
Un dispositiu de “neteja” de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra va arribar la matinada del dilluns 17 a la plaça John Lennon i va endur-se part del guarnit de Festes Llibertàries de Gràcia. L’element que van robar era el “Foto-Maton“, una simple taula de fusta amb la imatge d’un agent anti-avalot amb un escut i un forat a l’alçada dels ulls per a que el veïnat pogués fer-se fotos. Les explicacions que vam rebre de Josep Contel, responsable de Comunicació de la Fundació de Festa Major de Gràcia, és que consideraven que el guarnit era injuriós per a la policia.

Així com amb les càmeres volem retratar la nostra realitat cada dia més vigilada i controlada, amb el Foto-Maton, de forma humorística, al·ludim a la impunitat del cos policial per exercir el monopoli de la violència. Recordem el veí de Salou mort en una operació contra el “top manta”. Aquesta és una més de la llarga llista de víctimes de la violència policial protagonitzada pels Mossos d’Esquadra.

És per això que diem ben alt i ben clar que no ens deixarem intimidar per aquest robatori que té l’objectiu de censurar a aquelles que des dels moviments socials antagonistes els hi fem nosa. Han de saber que continuarem sortint al carrer i aprofitant els espais de trobada popular per denunciar la violència de l’Estat contra les de baix.

PERQUÈ NO ACCEPTAR UNA SIMPLE CRÍTICA ÉS PROPI D’UNA DICTADURA.
‪#‎LlibertatGuarnit‬